Kalmeer Je Darmen

Voedingsadvies voor iedereen met Colitis Ulcerosa, Crohn, Prikkelbare Darm Syndroom of gevoelige darmen.

Op mijn 18e kreeg ik de diagnose Colitis Ulcerosa en kon ik er maar niet over uit dat mijn internist bleef beweren: “Voeding heeft geen invloed op je ziekte, het is je immuunsysteem“.

Maar waar ik na jarenlang studeren en leren over onder andere de darmen achter kwam is: Voeding heeft wel degelijk invloed! 

Voeding heeft invloed op ons immuunsysteem. Voeding heeft invloed op onze darmen. Voeding heeft invloed op onze gezondheid. Voeding heeft invloed op onze mentale staat en ga zo maar door.

Inmiddels ben ik meer dan 5 jaar medicijn-vrij én heb ik geen klachten. Dit MOEST ik vastleggen in een programma voor anderen. Let wel, medicijn-vrij zijn is niet het einddoel van dit programma. Dit programma is bedoeld om je de handvaten en adviezen te geven die aansluiten bij de darmen die overhoop liggen. Want op dat moment zijn er hele andere adviezen geldig dan de ‘gewone’ adviezen rondom gezond eten.

Met mijn achtergrond als diëtist, alle (wetenschappelijk onderbouwde) informatie én ervaringsdeskundige met de diagnose Colitis Ulcerosa heb ik dit programma samen gesteld voor iedereen die wél zit te wachten op advies vanuit de andere kant: Voeding.

Met een stappenplan dat bestaat uit 3 onderdelen pakken we de meest gevoelige darmen aan. Je leert de volgende dingen begrijpen:

  1. Voedingsmiddelen die zwaar zijn voor je darmen en darmwand om te verteren en zorgen voor meer buikpijn (is niet goed voor je gemoedstoestand). 

  2. Voedingsmiddelen die de stresslevels in je lichaam verhogen.

  3. Stressmanagement: met onder andere 2 begeleide meditaties die bedoeld zijn richting je darmen.

Een programma waarin we naar meerdere lagen gaan kijken. De medische wereld is al een feit – daar kom je als eerste terecht. De laag daaronder is je leefstijl: Voeding en sport. Hier gaan we vooral in op voeding die van invloed is op je darmen.

Let op: deze adviezen zijn vaak TEGENSTRIJDIG met algemene gezondheidsadviezen.

Het is bijvoorbeeld juist héél zwaar voor je darmen om rauw groente en rauw fruit te verteren, terwijl elke arts tegen je zou zeggen dat het gezond is om meer groente en fruit te eten. Ook worden vezels vaak extra geadviseerd bij mensen met darmklachten: Vezels maken de klachten vaak veel erger omdat ze ZWAAR zijn voor je darmen! Je wilt je darmen juist niet belasten wanneer ze ‘overhoop’ liggen.

Dit programma is bedoeld om tijdelijk in te zetten (14-30 dagen) wanneer je darmen opspelen, zodat je in ieder geval vanuit je voeding en middels meditaties er alles aan kunt doen om zo snel mogelijk weer te herstellen en je leven terug te pakken.

Community op Instagram

Bij de aanschaf van het programma geef je je Instagram account door en dien je een volgverzoek in bij @kalmeerjedarmen, hier vind je verschillende posts waaronder je je verhaal kunt delen, andermans verhaal kunt lezen, vragen kunt stellen en met elkaar kunt connecten. Ook kunnen er tips uitgewisseld worden wat betreft artsen, eventuele medicijnen, boeken etc. Het kan mentaal zó fijn zijn om je gehoord te voelen omtrent hetgeen waar je doorheen gaat, dat hoop ik met het Instagram account te faciliteren.

Er zit géén persoonlijke begeleiding bij het programma, DM’s met vragen zullen dus ook niet persoonlijk worden beantwoord.

Eens in de zoveel tijd beantwoord ik alle vragen onder de Q&A post door middel van nieuwe content speciaal voor de community van “Kalmeer Je Darmen”.

Het programma zal in de loop der tijd constant aangevuld worden met nieuwe informatie aan de hand van nieuwe wetenschappelijke onderzoeken en jullie vragen. Wanneer je het programma hebt aangeschaft, zul je elke keer de nieuwste versie ontvangen (de nieuwste versie zal in prijs verhoogd worden voor de nieuwe mensen).

Combinatie van wetenschap, voeding, ervaring & kennis

  • Dit programma claimt niemand te genezen van een eventuele chronische ziekte. Het is bedoeld om mensen die veel last hebben van hun darmen te kunnen voorzien van informatie die speciaal bedoeld is voor de darmen. Deze adviezen zijn vaak tegenstrijdig met algemene gezondheidsadviezen. De algemene gezondheidsadviezen zijn ook vaak wat artsen tussen neus en lippen door meegeven, maar helaas kunnen deze adviezen de klachten erger maken.
  • Dit programma heb ik met de grootste passie en liefde gemaakt omdat ik geloof in de 360 graden aanpak: de medische wereld is waar je als eerste terecht komt, deze wereld vangt je op bij de heftigste klachten en symptomen. Dan dient er ruimte gecreëerd te worden om je leefstijl onder de loep te nemen, met name voeding. Dit programma staat BOMVOL voedingsadvies. En als laatste is stressmanagement een belangrijk en vaak overzien onderwerp wat we onder andere met 2 mediaties gaan aanpakken. 
  • De informatie in dit programma is wetenschappelijk onderbouwd, alle onderzoeken die zijn gebruikt vind je terug in het programma.
  • Dit programma is GEEN vervanging van medisch advies. Ook is dit GEEN vervanging voor je eventuele huidige medicijnen.

Platform

Je krijgt toegang tot een platform (Kajabi) waar je alle informatie, bestanden, content en méér kunt terugvinden. Jouw eigen plek waar je kunt inloggen en alles hebt staan om naar te grijpen wanneer je darmen opspelen.

Prijs en tijd

Het programma blijft in ieder geval tot en met oktober 2021 altijd te koop in de shop. Het Instagram account is ook tot die tijd altijd toegankelijk (tot het platform het overneemt!). De pilotprijs voor “Kalmeer Je Darmen” is €55,-

Ik hoop dat het programma bij de juiste mensen terecht komt en een groot verschil kan maken in hun leven! <3

Close